maandag 16 april 2012

Noordkop in bloei!

Tulpen, tulpen en narcissen...In onze regio bevindt zich het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. De bloembollenkwekers zijn trots op hun product en laten toeristen op allerlei manieren
meegenieten.

Onderstaand een greep uit alle fleurige activiteiten. 


Pluktuin Tulp&Zo in JuliandorpDe beleving om zelf narcissen en tulpen te plukken, in vele soorten en maten, armen vol!! Geniet bij PLUKTUIN TULP&ZO op de boerderij van de mooie uitzichten en de prachtige kleuren.
Lekker genieten aan een picknicktafel tussen de bloembollen met een heerlijk kopje koffie of thee met zelfgebakken appeltaart.

De pluktuin is geopend!
7 Dagen per week geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.
De laatste dag zal waarschijnlijk moederdag zijn, 13 mei 2012.

Meer informatie via website Tulp&Zo


Floratuin JulianadorpKies uw eigen BLOEMBOLLEN in de bloeiende FLORATUIN. In het voorjaar als alles bloeit, kunt u goed zien wat voor prachtige soorten bolbloemen er zijn. Een mooie tijd om uw eigen bloembollenverlanglijstje te maken voor de planttijd in oktober.

In deze showtuin ziet u de meest exclusieve en nieuwe soorten bloembollen in bloei. Hier kunt u uw eigen bos tulpen plukken!
Meer informatie via website Floratuin.


Fluwels Tulpenland St. Maartenszee


Beleef de reis die de tulp heeft gemaakt om te worden tot de meest bekende bloem van Nederland. Langs een pad door een bij een oud Hollandse boerderij gelegen bos wordt het verhaal verteld.

Paleis van de Sultan van TurkijeKinderen worden uitgedaagd met een puzzeltocht via het Himalaya gebergte naar het Paleis van de Sultan van Turkije, daarvandaan komen ze in het oude Amsterdam van de 17e eeuw om vervolgens via een oude Bollenschuur in het doolhof terecht te komen via dit Doolhof komt men uitendelijk terecht in de moderne bollenteelt. Veel informatie en speelplezier voor jong en oud!
Fluwels Tulpenland is geopend vanaf eind mei 2012.
Meer informatie via website Fluwel Tulpenland.

Bloeiend Zijpe (5.4 - 5.5)


Wandelen in Bloeiend Zijpe, echt werelduniek!
Zo dichtbij de bloeiende tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe druifjes komt u anders nooit! Bloeiend Zijpe, een kleurrijke en geurige voorjaarsbeleving!
In de periode 5 april t/m 5 mei worden diverse activiteiten georganiseerd o.a.

Zondag 22 april 2012 = Bloeiend Zijpe fietsroute, met etappes over het bollenland van bloembollenkwekers. Afstand circa 40 km. Extra startpunt: VVV Petten.
Zondag 29 april 2012 = Bloeiend Zijpe wandeldag: De wandelroute zal geheel over het land van 50 bloembollenkwekers lopen. Er komt bijna geen asfalt aan te pas! Mogelijke afstanden: 7,5 - 15 - 20 - 30 km.
Overige activiteiten: Kunstexpo, Bloeiend Zijpe in vogelvlucht, Kijkje achter de schermen bij de bloembollenkweker, schilderworkshop voor kinderen en volwassenen, Bloembollen Boemel (geschikt voor minder validen).
Meer informatie via website Bloeiend Zijpe.

Bloemendagen Anna Paulowna-Breezand 28 april t/m 2 meiTijdens de Bloemendagen van zaterdag 28 april tot en met woensdag 2 mei 2012 staan er door heel Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard tientallen mozaïeken, gemaakt door de inwoners.

Schilderijen van hyacintenDit zijn grote schilderijen op tempex waarin duizenden bloemetjes van hyacinten zijn geprikt. Deze staan in tuinen tentoongesteld en zijn voor iedereen te bewonderen. Met een deelnemerslijst en plattegrond kunt u een route rijden of fietsen langs alle mozaïeken.
Meer informatie via website Bloemendagen Anna Paulowna.