Over Villa Holland......

Villa Holland? Wat is dat en wie zit daar achter?


Nou...Villa Holland is een schattig kleinschalig particulier vakantieparkje op eigen terrein met daarop 3 houten hollandse huisjes uit vervlogen tijden !
Ingericht met een tikkeltje brocante en & folklore met een dikke knipoog naar Hollandse kitsch!
Altijd al eens willen slapen in een romantische Oud-Hollandsche bedstee met geruite gordijntjes of willen ontwaken aan de rand van een bloeiend tulpenveld?
Dat kan....bij Villa Holland !
-------------------------------------------------------------------------
Wie gaat er schuil achter Villa Holland?
Nou.... Wij zijn Ed & Claudia. Toen eind 2006 het parkje Eldorado met aangrenzend vrijstaand woonhuis aan zee te koop kwam trokken we de stoute schoenen aan en besloten een kijkje te nemen.
We troffen een vrijstaand houten woonhuis met 3 houten zomerhuisjes ernaast. De huisjes waren verouderd en gedateerd maar zo leuk!!!
We zagen heel veel werk maar ook heel veel mogelijkheden en waren op slag verliefd !
In juni 2007 werden we een week voor het hoogseizoen eigenaar en draaiden een hele hectische zomer waarin er een hoop op ons afkwam naast ons normale werk en gezinsleven met 2 kleine meiden.
De winter daaropvolgend pakten we gedeeltes van de binnenkant van de huisjes aan. We wilden vernieuwen, opfrissen en pimpen maar de huisjes moesten wel hun Hans & Grietje sfeer behouden.
Er werd heel veel geschilderd en vernieuwd, gordijntjes en kussentjes genaaid, verschoven en vertild, gewikt en gewogen....maar toen stond het volgende seizoen alweer voor de deur.
Ondertussen hadden we het parkje omgedoopt naar Villa Holland. Drie houten huisjes genaamd: rood, wit en blauw ingericht met een knipoog naar hollandse folkore en kitsch met een tikkeltje brocante.
Na het tweede seizoen van 2008 is in het najaar de buitenkant aangepakt en zijn de drie huisjes buitenom geschilderd. De huisjes zijn nu van buiten passend bij de sfeer van binnen.
We zitten niet stil, we zijn nooit klaar.... want blijven bezig met schilderen, opknappen, aanpassen, afbreken, opleuken, oppimpen en opbouwen.
Wij hopen dat u net als ons geniet van de eenvoud, de kleinschaligheid en de sfeer op ons terrein en in onze huisjes.
-------------------------------------------------------------------------
Villa Holland heeft dus drie eenvoudige knusse cottages a la "Hans en Grietje" in Oudhollandse stijl.
U verblijft hier heerlijk privé en kleinschalig. Bij boeking ontvangt u een sleutelcode en daarmee kunt u uw aankomst en vertrektijd zelf bepalen (binnen de marge).


Wat u niet kunt verwachten is een receptie, welkomstcomité en animatieteams. Wel kunt u verwachten aan te komen op de tijd die u uitkomt bij een knusse houten cottage. Er ligt altijd een leuke hollandse attentie voor u klaar bij aankomst.
In alle huisjes is een informatiemap aanwezig met belangrijke telefoonnummers, leuke tips voor uitjes en restaurants. De map is verder gevuld met folders over toeristische uitstapjes.


De huisjes worden particulier verhuurd en staan op naastgelegen terrein van ons woonhuis. De eerste vakantiehuisjes aan de Belkmerweg waren op ons terrein gevestigd. In de jaren 60 zette de Amsterdamse brandweer zomerhuisjes neer voor zijn personeel om tot rust te komen.
De huisjes staan er nog steeds maar in aangepaste versie.


De cottages staan vrijstaand op een afgesloten terrein van ongeveer 850 vierkante meter en zijn alle drie verschillend.
Waarom de naam Villa Holland? De zomerhuisjes zijn Cottage ROOD, Cottage WIT en Cottage BLAUW genaamd, verwijzend naar de Nederlandse vlag.


Cottage Rood heeft 4 slaapplaatsen, Cottage Wit heeft 6 slaapplaatsen en cottage Blauw heeft 5 slaapplaatsen. Gezien de grote van de zomerhuisjes gaan wij uit van ongeveer 2 volwassenen -2 kinderen in Cottage Rood, ongeveer 4 volwassenen en 2 kinderen in Cottage Wit, en 3 volwassenen en 2 kinderen in cottage Blauw.Andere samenstellingen zijn natuurlijk mogelijk en voor ons in principe geen probleem maar houdt u rekening met de beperkte ruimte.


Villa Holland is heerlijk voor iedereen die wil genieten van zee strand en duinen tegen een betaalbare prijs. Het is geschikt voor mensen die rust zoeken maar ook voor mensen met kinderen. De tuin is kindvriendelijk ingericht met diverse speelattributen. Het terrein is omgeven door walletjes met houtopstanden en grote oude bomen. Naast het strand, de zee en de duinen zijn er mogelijkheden genoeg in de omgeving.


Aan de overkant van Villa Holland bevindt zich een subtropisch zwembad met sauna. Op enkele kilometers afstand bevindt zich de toeristische knusse badplaats Callantsoog waar altijd iets te beleven is. Een speelparadijs / attractiepark voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar oud ligt een kilometer verderop aan de rand van het duingebied. Voor de oudere jeugd is er gedurende het seizoen op 0.7 kilometer afstand een discotheek.
Kortom mogelijkheden genoeg! Voor meer informatie over mogelijke uitstapjes kunt u kijken onder toeristische mogelijkheden.
---------------------------------------------------------------------------
Afstanden:
0,5 km van de bushalte;


8 km vanaf treinstation;


0,2 km van supermarkt;


2 km vanaf dorp met winkelgelegenheid;


8 km van stad;


0,5 km van wasserette;


0,5 km vanaf minigolf;


1 km van restaurant;


0,5 km vanaf zwembad;


2 km vanaf strand en zee;


1 km vanaf kinderspeelparadijs/attractiepark;


0,1 km vanaf fietsverhuurbedrijf/fietsenwinkel.