Alles over tulpen 2016

Tulpen, tulpen en narcissen...In onze regio bevindt zich het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. De bloembollenkwekers zijn trots op hun product en laten toeristen op allerlei manieren
meegenieten.

Onderstaand een greep uit alle fleurige activiteiten.
Floratuin Julianadorp


Kies uw eigen BLOEMBOLLEN in de bloeiende FLORATUIN. In het voorjaar als alles bloeit, kunt u goed zien wat voor prachtige soorten bolbloemen er zijn. Een mooie tijd om uw eigen bloembollenverlanglijstje te maken voor de planttijd in oktober.

In deze showtuin ziet u de meest exclusieve en nieuwe soorten bloembollen in bloei. Hier kunt u uw eigen bos tulpen plukken!
Meer informatie via website Floratuin.


Fluwels Tulpenland St. Maartenszee


Beleef de reis die de tulp heeft gemaakt om te worden tot de meest bekende bloem van Nederland. Langs een pad door een bij een oud Hollandse boerderij gelegen bos wordt het verhaal verteld.

Paleis van de Sultan van TurkijeKinderen worden uitgedaagd met een puzzeltocht via het Himalaya gebergte naar het Paleis van de Sultan van Turkije, daarvandaan komen ze in het oude Amsterdam van de 17e eeuw om vervolgens via een oude Bollenschuur in het doolhof terecht te komen via dit Doolhof komt men uitendelijk terecht in de moderne bollenteelt. Veel informatie en speelplezier voor jong en oud!
Meer informatie via website Fluwel Tulpenland.

Bloeiend Zijpe Wandelen in Bloeiend Zijpe, echt werelduniek!
Zo dichtbij de bloeiende tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe druifjes komt u anders nooit! Bloeiend Zijpe, een kleurrijke en geurige voorjaarsbeleving!
In de periode april/mei worden diverse activiteiten georganiseerd.

 Kunstexpo, Bloeiend Zijpe in vogelvlucht, Kijkje achter de schermen bij de bloembollenkweker, schilderworkshop voor kinderen en volwassenen, Bloembollen Boemel (geschikt voor minder validen).
Meer informatie via website Bloeiend Zijpe.

Bloemendagen Anna Paulowna-Breezand 

               Tijdens de Bloemendagen staan er door heel Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard tientallen mozaïeken, gemaakt door de inwoners.Schilderijen van hyacintenDit zijn grote schilderijen op tempex waarin duizenden bloemetjes van hyacinten zijn geprikt. Deze staan in tuinen tentoongesteld en zijn voor iedereen te bewonderen. Met een deelnemerslijst en plattegrond kunt u een route rijden of fietsen langs alle mozaïeken.
Meer informatie via website Bloemendagen Anna Paulowna.